Webbprojekt åt företag

Nedan ser ni ett urval av sajter och andra webb-relaterade aktiviteter som Reptilo jobbar eller har jobbat med. Reptilos specialitet är webb-programmering åt företag och  arbetar främst med WordPress i en opensourcemiljö.

 

Reptilo utvecklar ny version av MotioMera.se i WordPress

MotioMera.se är en stegräknarsajt. De har beslutat att bygga om hela sin sajt till WordPress med ny design och all integration sker med jQuery och ajax. Anledningen till att man valt WordPress är att det ska bli lättare att handskas med texter, kampanjer och framförallt så blir sajten bättre på sökmotoroptimering SEO.

 

mm_wp_1100

Ajax, jQuery, MotioMera, SEO, Stegtävling, WordPress,

Reptilo håller 2 dagars workshop för företaget SmartaSystem

smartasystem

SmartaSystem ville ha en mer avancerad workshop för säljare och nyblivna utvecklare. Den första dagen var för att introducera WordPress. Det var upplagt så att säljarna skulle förstå hur WordPress hänger ihop, vilka delar som kommer med genast, vad som är enkelt att implementera och vad som kommer att lång tid. Den andra dagen användes mer åt att gå djupare in programmering och även hjälpa lösa utvecklarnas problem.

Dessa ämnen berördes:

 • WordPress olika byggstenar, sidor, menyer, kategorier, widgets osv
 • Administrationssidan
 • Installation, FTP och ssh
 • Wp_config
 • Säkerhet
 • Plugins
 • Egna plugins eller functions.php
 • Hooks och filters
 • Vilken fil är det som körs
 • Byta teman
 • premiumteman
 • Egna teman
 • Childteman
 • Commerce
 • Kustomisera adminsidan
 • egna fält i posts
 • Taxonomier
 • Egna ajax anrop
 • SEO med plugin
 • SEO i egna teman
 • Sociala medier
 • CMS-sajt,  blogg-sajt, en sajt med en blogg
 • Cacheing
 • Utveckla lokalt deploya på server
 • Flytta en sajt till en annan domän
 • Backup
 • Versionhantering
 • Lokaisering – flera språk
 • Söka information om WP-utveckling
 • Utvecklingsverktyg
Utbildning, WordPress, Workshop,

javascript och jQuery hos Studentlitteratur

studentlitteraturJag var inhyrd konsult på Studentlitteratur.se i Lund i ett par månader. Hela deras sajt är byggd som en one-page-application. Det betyder att man aldrig laddar om webbsidan och att alla sidvisningar hämtas med ajax.

Mitt arbete handlade mest om backend-programmering med javascript, jQuery, PHP och HTML med Drupal i botten.

Jag arbetade en hel del med deras förnämliga och helt webbdrivna arbetsböcker. De är såkallade webb-appar, dvs de ser precis ut som native appar men det är webbsidor som har ”app look and feel”  och det är samma kod som fungerar på alla olika varianter på läsplattor. All kod bygger på javascript och jQuery

CSS3, Drupal, HTML, javascript, jQuery, PHP,

Reptilo gör jQuery och mobilanpassat blocket plugin åt Smakformat.se

 

Wordpress Blocket plugin

Mobilanpassat inmatningsfält för WordPress Blocket plugin

Smakformat.se är en redaktionell responsive WordPress sajt för mat och köksintresserade.

Det mest intressanta på sajten är den Blocket plugin som jag byggde. Man kan lätt lägga in köp eller sälj annonser och kategorisera dem. Pluginen använder custom post types och taxonomies samt jQuery.

 

smakformat_500

Blocket, Custom posttype, jQuery, Responsive design, Taxonomy, WordPress plugin,

 Reptilo gör flerspråkig sajt åt Gille i WordPress

Gille.se

Gille.se

Gille.se är en B2C-sajt (business to consumer) som Reptilo gjorde tillsammans med reklambyrån Lönegård & co. Den är byggd i WordPress. Eftersom Gille tillhör en utländsk koncern så ville de ha den tvåspråkig. Hela sajten går att läsas både på svenska och engelska.  Där utnyttjas bland annat custom fields och jQurey för att få sajten lättanvänd både för användaren och administratören.

ACF, Custom posttype, Flerspråkig, jQurey, WordPress, WPML,

Reptilo integrerar Ratsit API, jQuery och WordPress för eriksfönsterputs.se

efp_ratsit_apiEriksfönsterputs.se har byggt om sin sajt i WordPress och den stora utmaningen var att få formulären användarvänliga. Reptilo AB blev inhyrd att att göra  den mer avancerade programmeringen.

Alla formulär använder mycket jQuery och Ajax för att få modern och trevlig användarvänlighet.

Registreringsformuläret använder sig av Ratsit.se API för att slå upp persondata. Reptilo bygde en WordPress plugin för att prata med Ratsit API  som är en SOAP WebService.

De andra formulären är:

 

 

 

javascript, jQuery, Ratsit API, WordPress,

WordCamp Stockholm 2012

Jag höll ett föredrag på WordCamp Stockholm som handlade om att skriva plugins med ajax. I min presentation går jag igenom steg för steg hur man bygger en plugin och vad man bör tänka på.

Prova pluginen

Längst ner i inlägget ser ni röstningsmodulen. Klicka på Ja eller Nej för att rösta.

Här är hela presentationen

Ni hittar koden för pluginen på github:
https
://github.com/reptilo/reptilo-vote

Det finns ett mer standardiserat sätt att göra ajaxanrop i WP än som är beskrivet i presentationen. Läs mer om det på:

http://codex.wordpress.org/AJAX_in_Plugins

Det blev också en diskussion om hurvida man lägger till jQuery från en plugin. När man gör ”wp_enqueue_script” då kan man skicka med en parameter ”deps” som gör att man inte tvingar jQery att inkluderas om det redan är laddat. Läs mer här:

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_enqueue_script

Var den här informationen till hjälp?

61% Tycker att denna information var hjälpsam

Ja Nej

 

WordPress-plugin för Lundalogiks CRM Lime

http://www.lundalogik.se/ 

 

 

 

 

 

Tillsammans med webbyrån Crealevant byggde Reptilo en stor WordPress plugin för integration mot Lundalogiks CRM-system LIME.

Lime har ett fint Webservice-API med SOAP. Den största utmaningen är att jobba med PHP och SOAP. För en trevlig upplevelse på sajten så användes väldigt mycket jQuery för alla AJAX anrop till Webservicen och presentation på webbsidorna.

Lundalogik Lime CRM, Web Service, WordPress plugin, WSDL,

stodlinjen.seStödlinjen.se är en sajt för spelberoende personer och deras familjer.

För denna sajten var Reptilo inhyrd hos webbyrån 24hr.se. Reptilos roll var att översätta markupen till WordPress samt bygga ett par ”custom plugins”. Så på denna sajten var utvecklingen mer  backend än frontend. För att få en trevlig upplevelse på sajten så använde vi mycket ajax med jQuery.

CSS, jQuery, Plugin, WordPress,

putsman.sePutsman.se är en fönsterputsfirma.

Reptilo byggde hela sajten i WordPress utifrån en photoshopskiss. Skissen gjordes av en av våra designkontakter Armin Pendek.

Det är ett enkelt tema med tonvikt på bilder och kontakt-möjligheter.

motiomera.seMotioMera.se

MotioMera.se är en stegräknartjänst på internet som riktar sig åt både företag och privatpersoner.

Kristian har arbetat mycket med sajten med att bygga om den och drifta den på Aller media. Numera är det ett fristående företag och Reptilo är inhyrd konsult för ombyggnad, drift och underhåll. Detta är ett fortlöpande uppdrag.

Sajten är skriven i PHP.

Cafe.se är en sajt som jag varit med att utveckla som anställd på Aller media. Det är en mode och livsstilssajt.  Det är en avancerad WordPress-sajt med ett huvudtema med tre childteman, ett sporttema och två olika blogg teman.

WordCamp Stockholm 2010

Kristian var en av talarna på den första WordCampen i sverige, 23-24 oktober, 2010.
Han berättade om hur han, tillsammans med andra, utvecklade Aller medias multiuser-kluster i WordPress. OBS numera heter det multisite.
Presentationen gick igenom hur Aller driftade de ca 70 instanserna, hur bloggarna hängde ihop med modersajten och hur dom hade löst hårdvaran bakom.

För att möta den ökande belastningen så byggde Aller om infrastrukturen strax efter Wordcampen till 3 web-frontar, en admin-web-front och tre databasmaskiner (en master med två slave-maskiner) samt en fileserver.

Se hela presentationen nedan.

Om presentationen inte syns, (google…) så finns den på länken nedan:

 https://docs.google.com/present/edit?id=0AahDlWWULLFpZGYyZGpxM3NfMThjNzJjZjlkcA

svenskdam.seSvenskdam.se är en  sajt som är byggd i WordPress och jag varit med om att bygga som anställd på Aller media. Det är en redaktionell sajt med kungligt innehåll. När jag arbetade på Aller så hade sajten ca 70 000 unika besökare i veckan. Den har två teman, ett huvudtema och ett childtema. Sajten är byggd i huvudtemat och alla bloggare använder sig av childtemat.

bloggare, childtema, WordPress,

solomag.seSolomag.se är en  av sajterna som jag byggde som anställd på Aller media. Det är en enkel redaktionell WordPress-sajt med tillhörande bloggar. Den har ett huvudtema och ett childtema för bloggarna.

femina.seFemina.se är en  sajt som jag varit med om att bygga som anställd på Aller media. Det är en enkel WordPress-sajt med bara ett tema.

allas.seAllas.se är en sajt som jag varit med om att bygga som anställd på Aller media. Det är en WordPress-sajt med ett huvudtema och ett bloggtema.

mabra.comMabra.com är en  sajt som jag varit med om att bygga som anställd på Aller media. Det är sajten för tidningen MåBra. Denna sajten har förutom huvudtema och två childtema för bloggar även ett forum. Mabra.com har ca 25000 unika besökare i veckan.

elleinteriör.seElleinterior.se är en sajt som jag utvecklat som anställd på Aller media. Det är en sajt för tidningen Elle Interiör, precis som tidningen handlar det om inredning och interiör. Det är en så kallad redaktionell WordPress-sajt med ett huvudtema med ett childtema för  bloggar.