Om Kristian

Kort presentation av Kristian Erendi WordPresskonsult i Helsingborg

Att måla tavlor är kreativt, och jag målar tavlor i olja. Min fascination för programmering kom när jag gjorde mitt civilingenjörs-examensarbete 1995 och då insåg jag att även programmering är ett kreativt arbete. Webbutveckling har både programmering och en visuell del. Det finns inget arbete som passar mig bättre!

Jag började min karriär som konsult på Sigma 1995. Där jobbade jag med diverse backend projekt. Jag jobbade flera år med Java. 98 gjorde jag mitt första webbprojekt och jag har jobbat med webb sedan dess med undantag för ett 3 år långt backend-logistiksystem på IKEA

2007 lämnade jag konsultbranchen för att börja på mediehuset Aller, som webbutvecklare. Alla Allers sajter var byggda i EpiServer och dom började vi bygga om i WordPress. Jag byggde ca 10 av Aller’s sajter med tillhörande bloggar. Bloggarna hade egna teman så det blev ca 20 teman. Allt byggdes i  WP Multisite. Vid det tillfället hade vi det största klustret av WordPress-installationer i Sverige..

När jag utvecklar sajter så är jag van att programmera hela vägen från databas, plugins, backend till frontend. Oftast så får jag en färdig photoshop-skiss som jag utgårifrån när jag skapa hela temat från scratch använder befintliga plugins eller skriver egna.

På hösten 2011 grundade jag webbyrå Reptilo.se. En av Reptilo.se största kunder är stegräknarsajten  MotioMera.se vars primära kunder är företag.

Läs mer om webbsidorna som jag har byggt helt eller varit en del i teamet.

Mina kontaktuppgifter hittar du uppe till höger.

/Kristian